JEUGD

Jeugd Onderwaterhockey is een echt “keigave” sport
Onderwaterhockey is wel een echt hele coole sport. De enige teamsport in de wereld die zich niet afspeelt boven maar onder water. Als je goed kunt zwemmen en je vind snorkelen leuk, dan zal ook jij onderwaterhockey “keigaaf” vinden. Onderwaterhockey is een namelijk een “driedimensionale” sport, wat betekend dat je niet alleen naar voren of naar opzij zwemt maar ook van de oppervlakte naar de zwembadbodem. Bij Onderwaterhockey is samenspelen met je teamgenoten nog belangrijker dan bij andere sporten want je kunt natuurlijk niet erg lang onder water blijven. Meezwemmen met het spel, op het juiste moment naar de zwembadbodem gaan, puck spelen en weer naar boven om adem te halen. Wauw dat is pas een sport waar alles samen komt. Tactiek, samenspel, spelinzicht, conditie en doorzettingsvermogen heb je nodig om Onderwaterhockey te kunnen spelen. Het lijkt erg moeilijk maar het is super eenvoudig aan te leren. Heb je wel eens aan snorkelen gedaan of heb je er zelfs een diploma voor dan heb je het belangrijkste al achter de rug. Ervaren trainers bij diverse onderwatersportverenigingen staan voor je klaar om je de fijne kneepjes van het spel aan te leren. Daarnaast is Onderwaterhockey met straatlengte een van de goedkoopste van alle teamsporten. Je hebt immers geen dure shirtjes, sportschoenen, sportbroekjes en andere zaken voor nodig. De accessoires die je wel nodig hebt gaan vaak vele jaren mee zodat je niet iedere keer iets nieuws hoeft te kopen.

Wat heb je nodig voor Onderwaterhockey?

  • Duikbril met twee aparte glazen.
  • Vaste snorkel.
  • Mond bescherming of bitje.
  • Een witte en zwarte stick.
  • Onderwaterhockey handschoen.
  • Stevige zwemvinnen.
  • Een witte en donkere cap.
  • Zwembroek of zwempak.


Jeugd onderwaterhockey: Junioren vanaf 10-11 jaar
Bij de meeste verenigingen, begin je meestal met onderwaterhockey vanaf ongeveer 10-11 jaar. Al spelend leer je daar stap voor stap alle technieken die bij het Onderwaterhockey komen kijken. Puckbeheersing en schieten van de puck, schijnbeweging maken, hoe je snel kunt zwemmen met de puck aan de stick en vooral hoe je samen, met je team, veel plezier kunt beleven aan onze sport Onderwaterhockey.

Bij Onderwaterhockey wordt meestal gemixt getraind en gespeeld, dus met meisjes en jongens door elkaar. Dat maakt onze sport ook zo verschrikkelijk leuk want meisjes kunnen in Onderwaterhockey net zo goed worden als de jongens. En ben je erg goed in Onderwaterhockey dan kun je zelfs naar een van onze nationale teams. De N.O.B. heeft maar liefst 8 nationale Onderwaterhockey teams. Dat zijn de U19 (onder 19 jaar), U23 (onder de 23 jaar), Elite teams (de echte nationale teams) en de Masters (boven de 34 jaar) en dat in aparte teams voor meisjes en jongens.

Ga je echt voor deze supergave sport dan gaat er een wereld van plezier voor je open en ontmoet je vele vrienden in je favoriete sport in zowel Nederland als in het buitenland.

Heb je interesse en wil je meer weten neem dan snel contact op d.m.v. een e-mail te sturen naar: jeugd@onderwaterhockey.nl