TOPSPORT

Beste Onderwaterhockey (top)sporters, Beste ouders van (top)sporters,

Graag wil ik jullie informeren over de ontwikkelingen die spelen rondom Onderwaterhockey Nederland en de daarbij behorende topsport. Voor iedere fanatieke sporter zijn het bijzondere en moeilijke pandemie jaren geweest. De mooie prestaties en herinneringen van Canada en Sheffield zijn dan ineens al best lang geleden.

Ook voor de organisatie op de achtergrond hebben we al een tijd lang flink wat uitdagingen te overwinnen. Het is voor de Onderwaterhockey commissie steeds moeilijker om nieuwe vrijwilligers te vinden. Dit gaat om trainers en coaches, maar ook staf/managers op de achtergrond. Ook binnen de commissie is het vinden van extra hulp best een enorme uitgave. En zoals jullie eerder vanuit Eunice begrepen hebben, heeft zij besloten om als topsportcoördinator een stap terug te doen. Tot op de dag van vandaag is er alleen reactie gekomen om te zien in hoeverre er voor de dames elite een oplossing gevonden kan worden.

Dat maakt dat de commissie besloten heeft om voorlopig geen ondersteuning te bieden aan het heren elite teams voor trainingen en toernooien. Daar zijn op dit moment geen vrijwilligers voor die de coördinerende taken op zich kunnen en willen nemen. Voor de jeugd zullen we doorgaan met selectietrainingen, maar ook daar is er meer hulp nodig op het moment dat we willen gaan toewerken naar een volgend evenement. Zoals mogelijk de Age Group WK in Turkije in 2024. Wanneer zich voldoende vrijwilligers melden om de topsport organisatie weer op zich te nemen.

Ik, als voorzitter, maar ook de overige leden van de commissie vinden het heel jammer dat een besluit als deze genomen moet worden. Echter hebben we ook terug gekregen dat we in het verleden te lang op dezelfde vrijwilligers geleund hebben. De keuze van Eunice om per 1 oktober 2022 als topsportcoördinator te stoppen is dan ook een besluit dat we moeten respecteren. En ik ben haar ook echt dankbaar voor de inzet en energie die ze de afgelopen jaren in deze rol gestoken heeft.

Onze andere bezigheden die we hebben zoals de competitie en weer meer bouwen aan de breedtesport blijven wel doorgaan.

Met vriendelijke groeten,
Namens de OWH Commissie NL
Jarno Dekkers (Voorzitter)