OPLEIDINGEN

Diverse opleidingen worden er in Nederland aangeboden op twee niveau’s. Het niveau van spelers en op het kaders niveau. Het hangt er vanaf of je een betere onderwaterhockeyer wilt worden of dat je interesse ligt bij het beter maken van de andere/team of het begeleiden van een wedstrijd.

SCHEIDSRECHTERSCURSUS

Een goed scheidsrechterteam heeft veel invloed op een wedstrijd. Als een scheidsrechter geen overtredingen ziet kan een wedstrijd uit de hand lopen en als een scheidsrechter voor elke overtreding het spel stil legt (“dood fluit”) dan is er ook niet veel aan.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die onderwaterhockeyscheidsrechter wil worden. Wil of kun je “alleen” hoofdscheidsrechter zijn, dan is dat natuurlijk geen probleem. “Alleen” staat tussen aanhalingstekens, want wat men vaak vergeet is dat de hoofdscheidsrechter niet alleen het poppetje is dat op de bel drukt of met het ijzer slaat. Nee; de hoofdscheidsrechter heeft de algehele leiding over de wedstrijd en moet als de waterscheidsrechters er niet snel onderling uitkomen een juiste beslissing kunnen nemen.

TRAINERSCURSUS

Deze cursus is bedoeld om trainers een aantal concrete handvatten te bieden voor het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van een leuke en effectieve reeks van OWH-trainingen. Daarnaast besteden we aandacht aan de taken van de trainer bij het begeleiden  van zijn team bij wedstrijden.

De cursus is gericht op trainers die actief zijn (of willen worden) in de breedtesport. Ook (Juist)  voor trainers die al enige praktijkervaring hebben in het geven van training en / of het begeleiden bij wedstrijden biedt deze cursus meerwaarde: het verwerken van de theorie in de praktijkopdrachten geeft je een stevigere basis voor het verbeteren van je trainingsvaardigheden. Bovendien is er veel ruimte om kennis en ervaring uit te wisselen met andere deelnemers.