19e HAIRLESS JOE TOERNOOI 2009

19e HAIRLESS JOE TOERNOOI 2009

Spannend tot de laatste minuut

Op 13 september 2009 organiseerde Sepia het negentiende Hairless Joe Toernooi. Historisch dankt het evenement zijn naam aan het logo van een vervaarlijk doodshoofd. Een aantal jaren geleden werd deze tekening gemoderniseerd. Hairless Joe is nu een gemeen ogende octopus met hockeysticks in zes van zijn acht tentakels.

Maar had de toernooinaam niet bestaan, dan was hij ongetwijfeld dit jaar uitgevonden. Nooit eerder waren de teams zo aan elkaar gewaagd. Het regende spannende wedstrijden die met slechts één of twee doelpunten verschil beslist werden. De verliezende spelers moeten de haren uit hun hoofd getrokken hebben vanwege de onfortuinlijke spelingen van het lot.

Bij zulke kleine krachtsverschillen is de strijd vaak erg fysiek, maar alle deelnemende teams verdienen een groot compliment. Er heeft tijdens het toernooi geen enkele speler op de strafbank gezeten.

Misschien was dat mede te danken aan het gezellige TRB-RES dat vrijwillig als katalysator diende. De bekende terrible twins brachten veel nieuw talent mee en gaven deze jeugdspelers alle kans om ervaring op te doen. Ontmoetingen met de Tilburgers boden de overige teams de gelegenheid om de spanningen van alle 2-1 en 3-4 wedstrijden van zich af te spelen. Alleen in de allerlaatste wedstrijd liet TRB-RES zien dat het ook makkelijk een team kan opstellen dat voor de prijzen meedoet. Onverwachts stelden ze alle oude rotten op. Sepia 1 had er de handen vol aan en won maar nipt met 2-1.

Vooral in poule 1 waren de teams aan elkaar gewaagd. Poulewinnaar HRB verloor zijn enige punt door een gelijkspel tegen Sepia 1, dat desondanks als vierde en laatste eindigde. De strijd om de tweede plaats ging tussen Njord en Baracuda. De Veldhovense club scoorde net één keer vaker: 3-2.

In poule twee won BarraDrama al zijn wedstrijden. Heel bijzonder, want dit combinatieteam met spelers van Barramoenda, Aqua Delfia en de Nationale Dames was natuurlijk bepaald niet ingespeeld. Toch liep het heel lekker. De strijd om plaats twee in poule 2 ging tussen Sepia 2 en ZPV Piranha, waarbij de bijtvisjes de octopus met 3-0 oppeuzelden.

Daarmee belandde het toernooi in zijn tweede fase: de kruisfinales. De nummers 3 en 4 van beide poules maakten onderling uit wie de sterkste van de rest was. Baracuda wist zowel van TRB-RES als van Sepia 2 te winnen en eindigde daardoor als vijfde.

In de topgroep leverde de halve finale tussen HRB en Piranha vreugde aan Heemsteedse zijde (3-1), terwijl bij Njord tegen BarraDrama het drama bij Veldhoven terecht kwam via een zwaar bevochten 4-3. (Zeiden we al dat het toernooi dit jaar ongemeen spannend was?)

In de finale om plaats 3 en 4 kwam andermaal de uitslag 4-3 op het scorebord. Piranha en Njord wisten elkaar gedurende de reguliere speeltijd in evenwicht te houden. Volgens het principe van de golden goal volgde er een verlenging, waarin Wouter Jansen van Piranha zijn club de derde plaats bezorgde.

Ook de finale tussen HRB en BarraDrama verliep ongemeen spannend. Daniël Vreugdenhil scoorde al vrij snel 1-0 voor Heemstede. BarraDrama deed er alles aan om gelijk te komen, maar HRB metselde de doelbak goed dicht en kon even later uit handen van hoofdsponsor Ron van der Jagt de torenhoge wisselbeker in ontvangst nemen.

Traditie bij Sepia is dat er niemand met lege handen naar huis gaat. Iedereen kreeg tot slot een bidon met het toernooilogo erop als herinnering aan een zeer geslaagde editie.

 

Jan van Die

Tags:
, , , ,
Geen reactie's

Geef een reactie