COMPETITIE THRILLER

COMPETITIE THRILLER

Zondag 25 April. Een mooie lentedag zonder enige vochtigheidsgraad die het buiten zijn enigszins minder aangenaam maakte, waar alle vogeltjes in het bos rond het zwembad van het KNVB centrum vrolijk aan het fluiten waren. In het zwembad werd er ook gefloten, maar dat waren een ander soort vogels met gele t-shirts aan. Ook was de vochtigheidsgraad daar door het water en zweet aanzienlijk hoger. Het was dan ook een spannende dag voor een groot aantal teams. Het was de laatste dag voor de tweede en eerste klasse en er moest nog om gespeeld worden. Na deze dag zou de ranglijst pas kunnen vertellen wie promoveert of degradeert.
De tweede klasse.
Een ware derby zou de dag aftrap hebben in de tweede klasse. Nummer 2 en 3 op de ranglijst zouden tegen elkaar uitkomen en daarmee zouden ze beslissen wie er de promotie-degradatie wedstrijd met de eerste klasse zou spelen. Een mooiere afsluitdag kan je jezelf niet wensen na een seizoen competitie. Dat het spannend was werd gedurende de wedstrijd steeds duidelijker. Baracuda en Njord 2 waren zeker aan elkaar gewaagd. Pas na het eindsignaal zou bekend zijn wie zou winnen. Beide teams gingen ervoor en bleven ervoor gaan tot het eindsignaal. Dat Baracuda won met 6 tegen 5 had ook omgekeerd kunnen zijn. Nu werd het wachten op de eerste klasse. Ook daar stond een derby op het rooster. Welke belangrijk was voor de winnaar van deze wedstrijd.
De eerste klasse.
De derby in de eerste klasse was anders dan je aan het begin van het seizoen had kunnen voorspellen. Dat de onderste plaats van de ranglijst al opgeëist was omdat er een team gediskwalificeerd was, maakte het niet minder spannend. Welk team zou zevende worden? Dit team zou de degradatie- promotie wedstrijd tegen de nummer 2 van de tweede klasse spelen. Weer waren er 2 teams in de race voor deze plaats. Ook in de eerste klasse moesten deze twee teams nog tegen elkaar spelen. Dat Piranha een waardige tegenstander zou zijn voor TRB-RES stond wel vast. Piranha speelt al een aantal jaar eerste klasse en TRB-RES heeft ook spelers die in het verleden eerste klasse hebben gespeeld.
De derby.
TRB-RES met 4 wissels, OSV Piranha Geldermalsen 1 wissel. TRB-RES begon heel voortvarend, en voor Piranha het besefte was het al 2-0 voor TRB-RES. Waardoor het Tilburgse team overmoedig werd en in plaats van als team als ploeg ging spelen. Het duurde daardoor niet lang voordat Piranha de stand gelijk had getrokken naar 2-2. Tijd voor de Tilburgers om wakker te worden. Dit leek ook te gebeuren. Langzaam ging de stand naar 4-2 in Tilburgs voordeel. Echter niet zonder slag en stoot. Geldermalsen was wakker en om elk punt moest worden gespeeld. Hierna ging de stand naar 4-3, 5-3 en 5-4. Nu werd het spannend. Nog 5 minuten te spelen. Piranha moest, om in de eerste klasse te blijven, winnen en TRB-RES had genoeg aan een gelijk spel. In de laatste 5 minuten ging de puck heen en weer op het veld. Beide teams hadden kansen, van beide teams hield de verdediging stand. Een opluchting en gejuich klonk toen het eindsignaal klonk. TRB-RES had gewonnen en daarmee de 6de plaats veilig gesteld en hun toekomst in de eerste klasse.
Wat TRB-RES echter niet vermoedde was de volgende wedstrijd. Ze moesten hierna nog tegen de nummer 5 van de ranglijst. Manta 2! De vorige wedstrijd tegen Manta waren de Tilburgers uit het zwembad geveegd met 5-3. Een tweede zware wedstrijd werd dan ook verwacht. En TRB-RES had niet kunnen vermoeden dat ze na de strijd om niet op de zevende plaats te belanden ook nog om de vijfde plaats moesten spelen. De ranglijst stond nog niet vast. Er hing iets in de lucht. En niet alleen de geur van feestspekjes een bakken vol snoep die ze bij hadden om de overwinning eerder te vieren. Een zware tweede wedstrijd werd verwacht. Het tegendeel bleek. Met 9-0 bleek TRB-RES geen enkel probleem te hebben met Manta 2. Hiermee steeg het team ook nog eens naar de vijfde plaats.

Geen reactie's

Geef een reactie