DERDE DAG JEUGDCOMPETITIE

DERDE DAG JEUGDCOMPETITIE

Afgelopen zondag was er alweer de derde jeugd onderwaterhockey competitiedag van dit  sportieve seizoen in het zwembad van het K.N.Z.B. Een hele happening waar ongeveer 150 jeugdige spelers van 13 teams van 11 verenigingen in de leeftijd van 12 tot 19 jaar aan meedoen. Om 1 uur staan ze al te trappelen van ongeduld om te mogen omkleden en als eerste hun plaatjes te reserveren aan de zwembadrand. Bij het settelen van de teams helpen de vrijwilligers van diverse teams mee om snel alle wedstrijd- materialen klaar te leggen. Intussen hangt het wedstrijdschema en het scheidsrechtersoverzicht al aan de muur en onze jonge spelers staan al snel het schema te bekijken om zo hun kansen op een goed verloop te wegen. In een mum van een tijd staat alles gereed en kunnen we op tijd beginnen. Iedere vereniging heeft een of meerdere scheidsrechter meegenomen en dat maakt het erg makkelijk voor coördinator de wedstrijden in goede banen te leiden. Na de twee vorige competitiedagen weet iedereen zijn plek en zijn rol en dus lopen wedstrijden mooi vlot door en zijn er geen wanklanken of protesten te horen. Sommige wedstrijden zijn zo spannend dat de wat jongere spelers op de reserve bank er een rode blos op hun gezicht van krijgen.

Coaches zwemmen heen en weer langs de lijn en bij elk doelpunt wordt er voluit gejuicht en wordt de doelpuntmaker in de armen gesloten van het team. Intussen zitten wel 50 ouders op de tribune driftig met hun I-pad of portable te bloggen of te facebooken om de verrichtingen van hun team of kinderen wereldkundig te maken. Op het wedstrijdoverzicht op de tribune worden de uitslagen van de gespeelde wedsstrijden bijgehouden en deze wordt enthousiast bekeken of overgenomen.

Rond een uur of zes worden de laatste wedstrijden gespeeld en iedereen is nu wel blij dat aan de lange dag een eind is gekomen. Snel wordt met vele handen de wedstrijdmaterialen weer op hun plaats gelegd en wordt alle overzichten en wedstrijdformulieren verzameld. De deur naar buiten is het einde vanwege de frisse wind die je tegemoet komt. Na zo’n hele spannende middag in een warm zwembad is het even niet erg om lekker uit te waaien.

 

Cees Bakx

 

Geen reactie's

Geef een reactie