Ere-lid Cees Bakx

Ere-lid Cees Bakx

Vandaag is Cees Bakx voorgedragen als ere-lid tijdens de jaarvergadering van de NOB. Dit vanwege zijn jarenlange inzet en als drijvende kracht binnen het onderwaterhockey. Zijn CV spreekt voor zich…

Cees heeft zowel binnen zijn club, binnen onderwaterhockey Nederland EN als vertegenwoordiger van Nederland internationaal gehandeld en het onderwaterhoimg-20170624-wa0004ckey naar een hoger plan gebracht. Veel initiatieven, die hebben geleid tot nieuwe teams, competities, toernooien en dus meer spelers die werden gegrepen door die leuke sport. Ruim 30 jaar lang inzetten voor de sport met veel enthousiasme is ook wat NOB bestuur betreft een ere-lidmaatschap waard.

 

 

Een greep uit zijn verdiensten:

  • In 1985 was hij actief betrokken bij de organisatie van het Europees Kampioenschap in Nederland.
  • Ruim 15 jaar was hij competitieleider
  • Heeft op diverse EK’s en WK’s opgetreden als internationaal scheidsrechter
  • Was in 2001 tournament director voor het EK in Belgrado. Dit was het eerste EK waar een plek was voor jeugdteams.
  • Ook daarna bleef hij zich inzetten voor het opleiden van jeugdspelers.
  • Het succes met de jeugd in Dordrecht heeft hij doorgezet om in Nederland een jeugdcompetitie te starten, en heeft die door zijn inzet en enthousiasme weten op te bouwen tot ongeveer 12 teams. In deze periode is Cees meerdere malen als Chef de Mission mee geweest bij uitzendingen van Nederlandse teams naar buitenlandse toernooien in Frankrijk, Spanje en Engeland. Cees regelden daarvoor dan een sponsor bijdrage van de NOB zodat de prijzen voor spelers laag zijn. Dit heeft geresulteerd in een grote groep spelers en speelsters die nu in de nationale selectie zijn terecht gekomen.
  • In de afgelopen 5 jaar was hij ook actief bij Euroclubs als toernooidirecteur.

Kortom: een titel die hij meer dan verdiend heeft!

Cees, van harte gefeliciteerd!

 

Geen reactie's

Geef een reactie