MOSSELTOERNOOI 2010

MOSSELTOERNOOI 2010

Door: Marcel Romberg
Na de verhuizing vanuit het vertrouwde zwembad naar het nieuwe bad staat ook het Mosseltoernooi weer op het programma. Bestaande draaiboeken voor het organiseren van het toernooi kunnen grotendeels overboord want de omstandigheden zijn nogal veranderd.
Er zijn veel onduidelijkheden over de mogelijkheden van het nieuwe zwembad:
Wat te doen met de tenten waar na afloop de mosselen kunnen worden verorberd?
In het oude bad kon dat gewoon naast het clubhuis, maar dat is niet meer mogelijk. 
Hoeveel ploegen kunnen worden uitgenodigd? 
Door de klapwand is het niet meer mogelijk om twee speelvelden naast elkaar te leggen. Dan maar het gehele 50 meter bad afhuren?
Als klap op de vuurpijl wordt het zwembad ook nog later opgeleverd. En als het dan uiteindelijk open is wordt er weer Legionella geconstateerd. Hierdoor gaat het zwembad, voor de verenigingen, pas begin september open. Na de opening kan het zwembad pas echt worden bekeken en de plannen voor het toernooi definitief worden gemaakt. Ondertussen is wel de inschrijving voor het toernooi al gestart.
Op 2 oktober staan toch 16 ploegen klaar om het toernooi in een top en sub top klasse af te werken. Er zijn twee speelvelden waarin na een voorronde, 3 wedstrijden per poule, wordt bepaald welke ploegen top en sub top gaan spelen. Na deze voorronde wordt in een halve competitie van 7 wedstrijden de top en sub top klasse afgewerkt.
In de topklasse zijn er 3 ploegen die boven de rest uitsteken (GOV, Barramoenda en BUWH-Brussel) de rest is redelijk aan elkaar gewaagd. In de sub top steken Barramoenda en het Nederlandse damesteam boven de rest uit. Bij de overige ploegen zijn er ook kracht verschillen. Sommige teams bestaan ervaren spelers, ander weer uit een mix van ervaren- en jeugdspelers die tijdens het toernooi ervaring op kunnen doen voor de competitie. Hier telt dan ook meer de oude olympische gedachte, alhoewel winnen toch ook wel leuk is.
De speelvelden op 3 meter zijn ruim, glad en goed bespeelbaar. Door de diepte is er veel ruimte en worden het geen fysieke knokpartijen. Na vele wedstrijden met duidelijke en ook spannende uitslagen komen de winnende ploegen uiteindelijk bovenwater drijven. Nadat de prijzen (door de creatieve geesten Maureen en Arthur in elkaar gezet) in het nieuwe clubhuis zijn uitgereikt, kunnen de naamgevers van het toernooi op het vuur. De mossels zijn er in overvloed en smaken weer goed.
Het feest na afloop is niet zo groots als voorgaande jaren, mede doordat er een dag later ook een toernooi gepland staat in Bilzen (België). Diverse ploegen doen ook aan dit toernooi mee en maken het niet te laat.
Na afloop van het toernooi overheerst er toch weer een tevreden gevoel.
Er zijn veel wedstrijden gespeeld. De wedstrijden verliepen sportief en zijn redelijk op schema verlopen. Ook waren geen grote problemen die niet opgelost konden worden.

Namens de organisatie wil ik nogmaals alle deelnemende teams bedanken voor jullie aanwezigheid. Op naar de nieuwe competitie 2010-2011 en het mosseltoernooi 2011 De mosselpopulatie heeft weer een jaar de tijd om aan te groeien.
Einduitslag
Top
GOV
BUWH-Brussel
Barramoenda-1
Argonauta
Dordrecht-1
Madrid
Orca Bilzen
ZPV Piranha
Subtop
Barramoenda-2
Nederlandse damesteam
Baracuda
Spanish-Ladies
Bologna-Men
VRB
Dordrecht-2
Bologna-Ladies
[Noot van de redactie: als onderwaterhockey.nl er klaar voor is zullen foto’s van het toernooi hier geplaatst worden, we hopen dit binnen twee weken te realiseren]

Mosseltoernooi_2010_2

Geen reactie's

Geef een reactie