Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief april 2022

In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van relevante en recente ontwikkelingen. We stellen het op prijs als je deze doorstuurt naar andere spelers en vrijwilligers. Sta je nog niet in de maillijst maar wil je wel op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten van onderwaterhockey Nederland? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via info@onderwaterhockey.nl.

Competitie

Op vrijdag 22 april is er de mogelijkheid om mee te praten, denken, discussiëren over de reguliere competitie voor volgend seizoen. We organiseren dan een online meting van 19:30 tot 20:30. Iedereen is welkom. Je kunt je aanmelden via dit formulier: Competitie overleg Eventuele voorstellen voor wijzigingen zullen voorgelegd worden tijdens algemene OWH jaarvergadering in juni.

Voor de jeugdcompetitie en damescompetitie zullen we los met de coaches in contact komen tijdens de laatste speeldagen.

Jaarvergadering NOB

De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), waar de onderwaterhockey commissie onder valt, houdt op 21 mei de jaarlijkse ledenvergadering. Iedere aangesloten club kan een afgevaardigde vanuit het bestuur daarheen sturen. Voor ons onderwaterhockeyers is het goed dat we ook hier vertegenwoordigd zijn. Vraag aan het bestuur van je eigen club of ook zij zorgen voor deelname. Het is goed om onze stem als onderwaterhockeyers hier ook te laten horen en aanwezigheid wordt mede namens de OWH commissie op prijs gesteld.

Jaarvergadering onderwaterhockey commissie vrijdag 17 juni 19:00

In 2021 was er voor het eerst een online jaarvergadering voor onderwaterhockey Nederland. Waar er in het verleden voor een fysieke vergadering weinig animo was, was de opkomst voor de digitale bijeenkomst enorm! We waren en zijn best trots en tevreden over deze eerste versie en de deelname van de vele verschillende clubs. Vanwege het grote succes hebben we besloten dat het ook een digitale vergadering wordt in 2022. Op die manier houden we het toegankelijk voor alle clubs uit het hele land. Net zoals vorig jaar mag er per club één iemand een stem uitbrengen voor besluitstukken. Er mogen altijd meer leden van een vereniging deelnemen, maar er is er maar 1 persoon stemgerechtigd. De agenda met eventuele besluitstukken volgt zo snel mogelijk.

Topsport

September 2021 zijn we begonnen met een kick-off voor de Nederlandse selecties. Alle leeftijden waren aanwezig. Een drukke dag vol hockey en veel enthousiaste spelers en enkele vrijwilligers. Covid-19 heeft een zware stempel gedrukt op de afgelopen maanden voor topsport. Trainingen werden last minute geannuleerd door lockdowns en maatregelen. Ook het niet hebben van vaste coaches en managers voor de elite teams heeft voor heel wat uitdagingen gezorgd. Gelukkig waren
er wel mensen geïnteresseerd om een training te geven, maar helaas is er nog niet voor alle teams een coach en/of manager gevonden. Wel zijn er intussen voor 3 van de 4 selecties coaches. Dank aan Herman Bosker, Remco Dijk die afgelopen maanden onze jeugd getraind hebben en aangegeven hebben daar ook komend seizoen mee verder te gaan. Sinds 1 maandje hebben de heren Elite ook een coach, Paul van de Brakel. Paul, heel veel succes en plezier. Zoals jullie lezen begint heel langzaam het een en ander vorm te krijgen.

Helaas gaan de Elite teams toch niet naar Turkije en is het niet gelukt om een alternatief toernooi in Frankrijk voor de jeugd te organiseren.

Wel zijn de Elite heren het eerste weekend van Maart naar Frankrijk geweest om daar een goede pot hockey te spelen tegen het lokale team van Rennes. Een mooie ervaring om polshoogte te nemen waar we staan. Vermoeid en met een mooie ervaring zijn de heren weer teruggekeerd in Nederland om daar hun trainingen voort te zetten.
Voor de U19 dames en heren is er op 23 april in Dordrecht eindelijk een mogelijkheid om als team deel te nemen aan een toernooi. We doen niet mee voor de prijzen, maar dat maakt niet uit, samen spelen als team is de grootste wens van deze enthousiaste spelers.

De komende tijd trainen de selecties door tot de zomervakantie. Op de achtergrond zijn we begonnen met de organisatie van de trainingen voor het nieuwe seizoen.

Ondanks de tegenslagen geven we niet op.

Mocht je interesse hebben deel uit te maken van de Nederlandse selecties, als speler of op een andere manier, geef dan een seintje aan door te mailen naar: topsport@onderwaterhockey.nl

Oproep: secretaris onderwaterhockey commissie

Wil jij meedenken over onderwaterhockey in Nederland en helpen met mails of vergaderingen? Word dan secretaris bij de commissie! Zie jij dit zitten, ken je iemand die dit misschien leuk vindt of heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar Jarno Dekkers (voorzitter@onderwaterhockey.nl). Als secretaris pak je enkele of meerdere van deze taken op (afhankelijk van je tijd en ambities):

 • Maandelijks online vergadering met de commissie (stipt 1 uur per maand);
 • Eén keer per jaar overleg in real-life;
 • Eén keer per jaar algemene vergadering met alle hockeyers (online?);
 • Notuleren bij vergaderingen;
 • Bijhouden van de infomail (ca. 2 mails per week);
 • (Laten) schrijven en sturen van de nieuwsbrief (5-6 per jaar);
 • Eventueel andere taken waar je enthousiast over bent.

De commissie bestaat uit enthousiaste mensen die voor elkaar en de sport klaar staan (Jarno, Eunice, Anthony en Remco). Je bent niet veel tijd kwijt aan deze functie maar levert wel een waardevolle bijdrage. Als het een keer niet uitkomt kan je altijd overleggen of het iemand je taken tijdelijk kan overnemen.

Toernooien

Pannenkoeken toernooi 23 april (Jeugd)
Hieronder een bericht namens de organisatie:

Op 23 april wordt er weer het alom bekende pannenkoekentoernooi georganiseerd door OSC Dordrecht. Dit jaar een nationale editie, maar dat mag de pret niet drukken. Is jouw jeugd team nog niet aangemeld? Doe dat dan snel. Mocht je geen team hebben? Meld je dan ook.
Vragen en aanmelden van teams kan door te mailen naar: cbakx@planet.nl

AD Sate toernooi
Beste onderwaterhockeyers!

Na een gedwongen pauze lusten wij dit jaar wel weer een bordje saté. Daarom organiseren wij weer het lekkerste onderwaterhockeytoernooi van Delft.
Bij deze nodigen wij jullie van harte uit voor het 16e AD Saté Toernooi:

 • Datum: zaterdag 18 juni
 • Tijd: vanaf 14:00 uur
 • Locatie: zwembad Kerkpolder te Delft
 • Niveau: 1e á 2e klasse
 • Kosten: 125 euro per team. Dit is inclusief BBQ na afloop van het toernooi (ook Vega!)
 • Maximaal 8 teams

Graag horen we of jullie een team voor dit toernooi willen inschrijven.

Met vriendelijke groeten,
Koen Fischer, Aqua Delfia, Delft
koenfischer@gmail.com

XXI International Open Barcelona-Ciutat de Sant Adrià UWH tournament
Hieronder een bericht namens de organisatie:

We are proud to invite you to the XXI International Open Barcelona-Ciutat de Sant Adrià UWH tournament. Let’s play together again! And if you missed it for the last 2 years… don’t make the same mistake again!

The pool is indoors but with access to an outside area, perfect to enjoy the summer sun or rest in between the games. After the tournament, the dinner and party will take place. Last year we had a great time at night, don’t miss it!! Furthermore, on Sunday you can enjoy the city of Barcelona 🙂 And Ladies, do not forget that if we are enough teams we will include a feminine league in the tournament.

If you have any questions you can contact us at hoqueisub@gmail.com or at our facebook profile (Hoquei Subaquàtic) Registration fee is 100€/team. Please register in the following link and we’ll give you the payment details! Hope to see you all on 2 July!
Cheers, ISB https://forms.gle/rqezKJTqaEiuZKtt9

Internationaal Argonauta Toernooi
Hieronder een bericht namens de organisatie:

Eindelijk is het zover OSV Argonauta heeft aangekondigd op zaterdag 17 september 2022 na 2 jaar weer het beroemde Argonauta toernooi organiseren. Wij gaan ervan uit dat we we ook na 2 jaar er weer een mooi groot internationaal toernooi van maken met TOP hockey en een TOP feest. Op de hoogte blijven? Volg dan de facebookpagina: https://www.facebook.com/argonautatournament
Op deze pagina zal heel snel informatie volgen mbt aanmelden voor teams en vrijwilligers.

Toernooien
Wil je jouw toernooi ook vermelden in de nieuwsbrief? Geef dit dan door aan info@onderwaterhockey.nl.

We (de OWH commissie) zijn blij om te horen dat we dit jaar weer een pannenkoekentoernooi hebben. Een hoogtepunt voor de jeugdspelers onder ons. We zijn blij dat ook de jeugd weer kans krijgt om van onderwaterhockey te genieten, maar missen teams in de algemene competitie. Graag roepen we clubs op om te kijken of er nog meer potentiële jeugd is om mee te doen. Bij te weinig spelers kunnen we altijd kijken of spelers met andere teams samen kunnen doen!

Sportieve groet,
De Nederlandse Onderwaterhockey Commissie

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.