Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief januari 2022

In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van relevante en recente ontwikkelingen. We stellen het op prijs als je deze doorstuurt naar andere spelers en vrijwilligers. Sta je nog niet in de maillijst maar wil je wel op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten van onderwaterhockey Nederland? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via info@onderwaterhockey.nl.

Oproep: secretaris onderwaterhockey commissie

Wil jij meedenken over onderwaterhockey in Nederland en helpen met mails of vergaderingen? Word dan secretaris bij de commissie! Ik (Vera Praet) heb mij eind 2020 voor een jaar aangemeld bij de commissie en met plezier meegeholpen. Dat jaar is nu voorbij en ik wil graag het stokje overdragen aan een nieuwe secretaris. Zie jij dit zitten, ken je iemand die dit misschien leuk vindt of heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar Jarno Dekkers (voorzitter@onderwaterhockey.nl). Als secretaris pak je enkele of meerdere van deze taken op (afhankelijk van je tijd en ambities):

  • Maandelijks online vergadering met de commissie (stipt 1 uur per maand);
  • Eén keer per jaar overleg in real-life;
  • Eén keer per jaar algemene vergadering met alle hockeyers (online?);
  • Notuleren bij vergaderingen;
  • Bijhouden van de infomail (ca. 2 mails per week);
  • (Laten) schrijven en sturen van de nieuwsbrief (5-6 per jaar);
  • Eventueel andere taken waar je enthousiast over bent.

Ik kan het aanraden! De commissie bestaat uit enthousiaste mensen die voor elkaar en de sport klaar staan (Jarno, Eunice, Anthony en Remco). Je bent niet veel tijd kwijt aan deze functie maar levert wel een waardevolle bijdrage. Als het een keer niet uitkomt kan je altijd overleggen of het iemand je taken tijdelijk kan overnemen.

Topsport: World Cup Turkije & selectietrainingen 2022

Eind 2021 is er eindelijk bericht geweest dat er een toernooi georganiseerd wordt in Istanbul, Turkije, van 25 juli – 5 augustus. Een toernooi voor alle leeftijdsgroepen en een fantastische mogelijkheid om eindelijk weer een keer internationaal onze kunsten te laten zien. Ondanks dat het een mooie kans is zijn we kritisch of we als Nederland wel of niet naar dit toernooi gaan. Dit heeft te maken met verschillende aspecten. Een daarvan is: het is geen officieel WK ondanks dat alle landen over de hele wereld zijn uitgenodigd. Vanwege Covid-19 wordt verwacht dat niet alle landen kunnen komen, vandaar deze keus van de organisatie. Tot op heden hebben wij alleen de keus gemaakt om niet met onze U19 teams te gaan, maar om de tijd en geld te gebruiken de komende tijd te trainen en fit te worden voor het jeugd WK in 2024, ook in Istanbul, Turkije. De Elite teams heren en dames zijn voornemens om naar Turkije te gaan. Onder voorbehoud van een aantal zaken, waaronder genoeg trainingsmogelijkheden in het water.

Afgelopen persconferentie was het fijn om te horen dat er weer het een en ander mag. Voor topsport zullen de trainingen dan ook weer opgestart gaan worden. We gaan de komende tijd goed benutten. Onze jeugdteams en coaches krijgen tijd en ruimte om het traject richting WK 2024 in Turkije voor te bereiden en op te starten. Onze Elite spelers zullen hard aan de bak moeten om deze zomer in Turkije goed voor de dag te kunnen komen. Ook staat WK 2023 in Australie voor de Elite teams om de hoek. Turkije zal een mooi meetmoment zijn.
De eerstvolgende selectietraining is gepland op zaterdag 22 januari.

Mocht je dit lezen en interesse hebben om als speler of op een andere manier deel uit te maken van de Nederlandse selecties, geef dan even een seintje, we kunnen nog steeds hulp gebruiken. Mail naar: topsport@onderwaterhockey.nl

Competitie

Enkele competitie dagen hebben we gelukkig voor de lockdown eind dit jaar kunnen spelen. Het was erg fijn om te zien dat we weer begonnen zijn. Helaas is de competitie van a.s. zondag 23 januari ivm de huidige maatregelen geannuleerd. De competitie op 30 januari staat nog wel gepland, maar is volledig afhankelijk van de persconferentie a.s. dinsdag 25 januari. Fingers crossed!

Verder willen we iedereen bedanken voor de sportiviteit en het zo goed mogelijk naleven van de maatregelen.

Sponsoring

Wil jij je actief inzetten voor het zoeken van sponsoren voor onderwaterhockey Nederland, zowel voor de ontwikkeling van de topsport als de breedtesport? Neem dan contact op met de onderwaterhockey commissie. We werken momenteel aan een sponsorplan en willen dit graag met jullie hulp uitrollen en verder uitwerken. Je kan je interesse aangeven bij Anthony (penningmeester@onderwaterhockey.nl) die samen met Remco dit coördineert.

CMAS functies beschikbaar

Binnen de CMAS wordt versterking gezocht in een aantal werkgroepen die zich inzetten in de wereldwijde ontwikkeling van onderwaterhockey. Zeker nu we wereldwijd steeds meer online vergaderen zie je dat er tussen de hockeylanden ook meer samenwerking ontstaat. Er wordt nog hulp gezocht in de “Development committee” en in de “Coaching committee”. Lijkt het je leuk om mee te helpen? stuur een mailtje naar Jarno Dekkers:  voorzitter@onderwaterhockey.nl voor meer info en we kunnen je daarna voorstellen.

Toernooien

Hoewel wedstrijden op het moment van schrijven nog niet mogelijk zijn, zijn er mogelijke interessante toernooien bekend waar teams later aan mee kunnen doen:

  • Berlin Open (5 maart 2022)
  • BUD PIG CUP 2022, České Budějovice, Tsjechië (23 april 2022)

Bij interesse kan je mailen naar info@onderwaterhockey.nl dan geven we contactgegevens door!

Sportieve groet,
De Nederlandse Onderwaterhockey Commissie

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.