Nieuwsbrief juli 2022

Nieuwsbrief juli 2022

In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van relevante en recente ontwikkelingen. We stellen het op prijs als je deze doorstuurt naar andere spelers en vrijwilligers. Sta je nog niet in de maillijst maar wil je wel op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten van onderwaterhockey Nederland? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via info@onderwaterhockey.nl.

Whats app groep: OWH belangrijke updates

Misschien weet nog niet iedereen het, maar we hebben een OWH NL whatsapp groep. Deze app groep is een stille groep, deelnemers kunnen alleen lezen en de OWH Commissie leden kunnen informatie delen die belangrijk is. Informatie mbt competitie dagen/ toernooien/vergaderingen en andere zaken worden hierin gedeeld. Meestal niet meer dan 1 of 2 berichten per maand met informatie. Heb je interesse om deel te nemen aan deze appgroep, meld je dan aan via deze link. Of stuur een e-mail naar info@onderwaterhockey.nl en vraag toegang.

Competitie seizoen 2021/2022

Afgelopen competitie seizoen was er een die we uitdagend kunnen noemen. Corona zorgde ervoor dat er af en toe een dag geschoven moest worden, schema’s aangepast moesten worden, maar ook teams die niet konden komen ivm quarantaines of long-covid en een lang herstel pad te gaan hadden. Ondanks alle uitdagingen was het een mooi seizoen. Waarbij we de laatste competitiedag voor alle competities hebben afgesloten met lunch of barbecue.

Er wordt op dit moment druk gewerkt aan het vormgeven van het nieuwe seizoen. Zodra er meer informatie bekend is delen we die uiteraard meteen met jullie.

Uitslag competitie

 • Hoofdklasse – Orca Bilzen
 • 1e Klasse – Astacus
 • 2e Klasse – Pontos
 • Dames competitie – LiLa (Limburgse Ladies)

Jeugd competitie

 • 1e Klasse – Njord
 • 2e Klasse – Argonauta

Jaarvergadering OWH NL

Op 30 juni vond de jaarvergadering van OWH Nederland plaats, net als vorig jaar is gekozen voor een online opzet. Tijdens de jaarvergadering zijn de volgende agendapunten besproken: 

 • Visie en jaarplan
 • Impact Corona
 • Competitie
 • Topsport
 • Begroting
 • Update vanuit de werkgroepen 
  • Communicatie en PR
  • Financiën / sponsoring
  • Competitie
  • Scheidsrechters
  • Ontwikkeling van de sport

In bovenstaand is al uitleg gegeven over de opzet van de competitie 2022/2023.  

Als commissie zoeken we nog versterking bij de verschillende werkgroepen. Mocht je daar interesse in hebben spreek ons dan aan of stuur een mail naar: info@onderwaterhockey.nl. Je kan dit mailadres ook gebruiken als je specifieke vragen hebt over de jaarvergadering.

Topsport

Ook het seizoen topsport is afgesloten voor dit jaar. 10 juli was de laatste training voor de Elite spelers en 12 juni na de jeugdcompetitie was de afsluiting van het topsport seizoen voor de jongste spelers in Nederland. Net zoals bij de competitie heeft ook topsport de nodige uitdagingen gehad tijdens Corona. De kick-off in September was een groot succes. Er waren ongeveer 70 spelers van verschillende leeftijden aanwezig. Helaas hebben we ivm Corona soms het een en ander moeten schuiven voor de trainingen of moeten aanpassen. Helaas zijn er onderweg ook een aantal spelers gestopt, maar ook nieuwe spelers aangehaakt, zo gaat dat. Ondanks alle ups en downs hebben we ons best gedaan er een mooi seizoen van te maken.
Om te zorgen dat we in september weer 100% van start kunnen zijn we op zoek naar trainers/coaches en managers. Ben jij dit, of ben je speler en zou je willen aansluiten bij komend seizoen. Stuur dan een email naar topsport@onderwaterhockey.nl

Samen met de competitie zijn we druk bezig de trainingsdagen en uren te plannen. Zodra er meer bekend is wordt dit uiteraard met jullie gedeeld.

Vera Bedankt!

Het is intussen alweer enkele maanden geleden dat Vera onze Secretaris de OWH Commissie verliet. Voor ons een gemis, want Vera heeft veel gedaan voor ons en OWH NL. Zondag 29 mei was het eindelijk tijd om Vera te bedanken voor haar tijd en inzet. Een leuke set plantjes met 3D home made potjes made by Jarno onze voorzitter. Vera nogmaals enorm bedankt voor je tijd en energie!

Oproep: secretaris onderwaterhockey commissie

Wil jij meedenken over onderwaterhockey in Nederland en helpen met mails of vergaderingen? Word dan secretaris bij de commissie! Zie jij dit zitten, ken je iemand die dit misschien leuk vindt of heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar Jarno Dekkers (voorzitter@onderwaterhockey.nl). Als secretaris pak je enkele of meerdere van deze taken op (afhankelijk van je tijd en ambities):

 • Maandelijks online vergadering met de commissie (stipt 1 uur per maand);
 • Eén keer per jaar overleg in real-life;
 • Eén keer per jaar algemene vergadering met alle hockeyers (online?);
 • Notuleren bij vergaderingen;
 • Bijhouden van de infomail (ca. 2 mails per week);
 • (Laten) schrijven en sturen van de nieuwsbrief (5-6 per jaar);
 • Eventueel andere taken waar je enthousiast over bent. 

Ik kan het aanraden! De commissie bestaat uit enthousiaste mensen die voor elkaar en de sport klaar staan (Jarno, Eunice, Anthony en Remco). Je bent niet veel tijd kwijt aan deze functie maar levert wel een waardevolle bijdrage. Als het een keer niet uitkomt kan je altijd overleggen of het iemand je taken tijdelijk kan overnemen.

Toernooien

International Argonauta Toernooi zaterdag 17 september
Na 2 jaar is het eindelijk zo ver, het Internationaal Argonauta toernooi is er weer! Intussen zijn de teams bekend en zijn de voorbereidingen in volle gang.
Heb jij geen team hebben, maar wil je dit evenement wel meemaken? DAT KAN!
We zijn altijd op zoek naar handjes om te helpen en te zorgen dat het toernooi goed verloopt.
Mensen aan de wedstrijdtafel of in het water als scheidsrechter, maar ook op en afbouwen, buffet assistentie etc. etc.
Heb je interesse? stuur dan een e-mail naar: whekkenberg78@kpnmail.nl

Mosseltoernooi zaterdag 1 oktober

Attention underwaterhockeyers!

The Mussel tournament will be hosted again! On the 1st of October we want to invite you and your teammates to come play underwaterhockey in Dordrecht and enjoy some mussels afterwards! You can register for the tournament here: https://mosseltoernooi.nl/mosseltoernooi-signup-form/
The selection of teams will be first come first so make sure to be quick! For any questions/comments you can contact info@mosseltoernooi.nl
Facebook: https://www.facebook.com/mosseltoernooi.oscd

Toernooien
Wil je jouw toernooi ook vermelden in de nieuwsbrief? Geef dit dan door aan info@onderwaterhockey.nl.

Namens de OWH Commissie wensen we iedereen een mooie zomer, goede vakantie en sportieve voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hopelijk gaan we een seizoen in zonder impact van Corona, met veel mooie toernooien en goed hockey!

Sportieve groet,
De Nederlandse Onderwaterhockey Commissie

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.