Nieuwsbrief mei 2021

Nieuwsbrief mei 2021

In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van relevante en recente ontwikkelingen. We stellen het op prijs als je deze doorstuurt naar andere spelers en vrijwilligers. Sta je nog niet in de maillijst maar wil je wel op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten van onderwaterhockey Nederland? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via info@onderwaterhockey.nl. Je ontvangt over het algemeen maximaal één mail per maand.

Algemene OWH vergadering 11 juni

Save the date! Vrijdagavond 11 juni 2021 van 19:30 tot 21:00 organiseert de commissie een online algemene vergadering. We brengen jullie graag persoonlijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, visie, begroting en de jaarplannen. Er komt o.a. een update over de werkgroepen en er kan gestemd worden over een voorstel voor de competitie (één stemgerechtigde per vereniging). Uiterlijk twee weken voor de vergadering sturen we de agenda en stellingen waar op gestemd kan worden. Vragen voor de vergadering kunnen tot één week van tevoren opgestuurd worden. Achteraf is ruimte voor vragen en ideeën, we horen graag jullie mening en kijken er naar uit jullie weer te zien!

NOB workshop owh clinics

De NOB organiseerde van 12 tot 16 april de week van de onderwatersport met allerlei workshops en inspiratiesessies, waarbij wij ook uitgenodigd waren om een workshop te geven. Op maandag 12 april gaf onze voorzitter Jarno Dekkers een workshop met tips en tricks over het geven van een onderwaterhockeyclincs voor nieuwe sporters. Er werden tips gedeeld voor het voorbereiden en geven van een clinic voor beginners, met veel aandacht voor jeugdleden. 

Het was een leuke en informatieve workshop met ruimte voor interactie. Ook vanuit de deelnemers werden tips gedeeld. Na afloop kregen we ook wat nieuwe aanmeldingen voor onze maillijst. We kijken er naar uit de tips en tricks in de praktijk toe te passen! De presentatie wordt ter informatie via mail gedeeld met de ons bekende contactpersonen van verenigingen. Wil jij de presentatie ook ontvangen? Stuur dan een mail naar info@onderwaterhockey.nl

Wil jij ook jouw kennis en ervaringen delen om andere verenigingen te helpen? Laat het ons weten en dan kijken we hoe we kunnen ondersteunen.

Update werkgroepen

Momenteel zijn verschillende  werkgroepen gestart om samen met de commissie onderwaterhockey in Nederland nog beter en leuker te maken. Zo is de werkgroep topsport hard bezig met mooie plannen, wordt de competitie voorbereid door de werkgroep competitie (zodra het weer kan), en heb je misschien al social media posts van de werkgroep communicatie en PR voorbij zien komen. De communicatiewerkgroep kan ook berichten van verenigingen delen, stuur ons dan een berichtje. Op de achtergrond wordt langzaam gestart met de sponsoring werkgroep. Interesse om mee te denken? Laat het ons weten!

Gezocht: materiaalbeheerder

De werkgroep competitie zoekt één of meerdere enthousiastelingen die het beheer van de materialen in Zeist op zich willen nemen. Denk daarbij aan regelmatige controle van materialen (doelen, bel, scoreborden, pucks, etc.) en tijdig communiceren met de commissie als er iets mist en vervangen moet worden. Dit is een belangrijke functie om de competitie en ook de trainingen voor de selecties goed te laten draaien. Kan jij de werkgroep daarbij ondersteunen? Stuur dan een mail naar breedtesport@onderwaterhockey.nl.

Oproep werkgroepen

Wil jij op een andere manier bijdragen aan het verbeteren van onderwaterhockey in Nederland? Kijk dan eens op deze pagina voor meer informatie over de werkgroepen en meld je aan, we zijn heel blij met je hulp!

COVID-19 update

Op verschillende plekken in Nederland zijn buitenzwembaden open en wordt er weer binnen de geldende maatregelen getraind. Erg leuk om weer foto’s van blije spelers in een zwembad te zien! We hopen natuurlijk dat de COVID-19 situatie snel verbeterd zodat er weer meer kan en er ook echt kan worden gehockeyd. Ons advies is om daarbij goed de maatregelen van het RIVM in de gaten te houden, die zijn voor ons ook leidend.

Helaas is de situatie voor de competitie voorlopig ongewijzigd: voorlopig zit een competitie er niet in en seizoen 2020/2021 zal niet worden gespeeld. We houden de competitiedata nog wel ‘in optie’ voor het geval er toch ineens wat geregeld kan worden (bijvoorbeeld een klein toernooi). Voor volgend seizoen gaan we er vooralsnog vanuit dat er wel een vorm van competitie gespeeld kan worden. We kijken hiervoor wat er mogelijk is binnen de maatregelen.

Wet bestuur en toezicht rechtspersonen

Vanaf 1 juli 2021 geldt voor alle verenigingen de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR). Deze wet stelt eisen aan besturen en dus ook aan bestuursleden (en toezichthouders), en is dus ook relevant voor onderwaterhockeyverenigingen. Op de website van de NOB vind je meer informatie en tips: WBTR – Nederlandse Onderwatersport Bond.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.