Nieuwsbrief oktober 2021

Nieuwsbrief oktober 2021

In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van relevante en recente ontwikkelingen. We stellen het op prijs als je deze doorstuurt naar andere spelers en vrijwilligers. Wil jij ook op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten van onderwaterhockey Nederland? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via info@onderwaterhockey.nl.

Competitie van start

De voorrondes op 12 september waren volgens de meeste aanwezigen een succes! Er zijn mooie potten gespeeld maar bovenal was het fijn iedereen weer in het water te zien. Iedereen bedankt voor jullie aanwezigheid en bijdrage. A.d.h.v. de resultaten zijn de teams ingedeeld in de reguliere competitie. De competitiedagen en -tijden van de reguliere competitie staan hiernaast. Informatie over de andere klassen volgt nog. Vooralsnog lijkt het erop dat aankomend competitieseizoen (relatief) gewoon kan worden gespeeld. Bij relevante wijzigingen van corona- maatregelen ontvangen de competitieteams een update.

competitieschema-2021

Kick-off topsport

Zondag 19 september was het tijd voor de topsport kick-off. De start van het seizoen waarbij er vanuit OWH Nederland spelers en coaches opgeroepen worden om samen weer te gaan toewerken naar het volgende EK/WK. Door Covid-19 was er afgelopen 1,5 jaar op het gebied van topsport ook weinig aan de hand. Dit kwam mede doordat de topsportcoördinator die alles rondom selectie- trainingen richting EK’s/WK’s was opgestapt na het WK jeugd 2019 en er geen vervanger was. Intussen is er bij de commissie OWH NL het een en ander gebeurd en begint er ook bij topsport weer wat te draaien. 

Zondag 19 september was het zover. Op de achtergrond had de topsportcoördinator met de werkgroep topsport het een en ander voorbereid om te zorgen dat de dag met alle Covid-19 maatregelen soepel zou verlopen. Om 11:00u was de aftrap met een presentatie door de topsportcoördinator (Eunice Lammers) waarbij het plan voor in ieder geval komend jaar gepresenteerd is. Door Covid-19 is er nog niet zeker wanneer het eerste EK/WK gespeeld kan worden, echter er moet nu gestart worden met trainen om straks te kunnen presteren. Na de presentatie werden de spelers U19 en U24/Elite opgedeeld in teams en is er van 12:15-18:00 bijna aan een stuk gehockeyd. Het was een geslaagde dag.

Op 31 oktober zal het vervolg zijn door een open training in Zeist. Heb je interesse om deel te nemen en was je er zondag 19 september niet bij, dan kun je je nog altijd aanmelden. Doe dat svp zo snel mogelijk door je gegevens in te vullen in dit google formulier.

NOB Verenigingsondersteuning: oproep bestuurders die onderwaterhockey vertegenwoordigen!

De NOB heeft een werkgroep Verenigingsondersteuning. Daarin nemen momenteel zeven verenigingsbestuurders plaats. Ze zijn bezig met een aantal projecten gericht op ledenbehoud en werving. Deze projecten worden gefinancierd vanuit het gespaarde budget door verenigingen. Ze werken aan een promotievideo + social media toolkit, online community platform, gerichte facebook campagnes, lespakketten, en het vergroten van zichtbaarheid van de onderwatersport. Ze willen de werkgroep graag uitbreiden om ervoor te zorgen dat het een beter afspiegeling van alle NOB verenigingen is. Ze doen daarom de oproep om aan te haken bij deze werkgroep! 

Dit is een hele mooie kans om onderwaterhockey nog meer op de agenda te krijgen, wij hopen daarom dat iemand onderwaterhockey wil vertegenwoordigen in deze werkgroep van de NOB! Mocht je als bestuurder graag mee willen denken met bovenstaande ontwikkelingen of heb je zelf een ander idee? Ze hebben 1x per maand een online overleg waarbij ze de voortgang bespreken en kunnen bijsturen waar nodig. Hierbij staat de feedback vanuit jullie verenigingen centraal. Er is nog plek voor 5 bestuurders in de werkgroep, ze komen graag met je in contact! Aanmelden kan door te mailen naar anna.vanderduim@onderwatersport.org.

Oproep voor cursussen en promopakketten voor Onderwaterhockey campagne

In lijn met het vorige agendapunt heeft de onderwaterhockey commissie ook plannen om verenigingen te ondersteunen om leden aan te trekken en te behouden. Daarvoor hebben we grofweg de volgende plannen:

  • Het aanbieden van promotiepakketten: standaard flyers + social media berichten die verenigingen kunnen aanvullen en verspreiden.
  • Het aanbieden van een standaard beginnerscursus: een pakket van vijf trainingen waarmee je nieuwe spelers de basis van onderwaterhockey kunt bijbrengen. 
  • Het aanbieden van tips om leden vast te houden. 
  • Inventarisatie welke verenigingen open staan voor nieuwe leden en gebruik willen maken van deze pakketten.
  • Website update zodat geïnteresseerden snel een vereniging in hun buurt kunnen vinden. 
  • Zodra dit klaar staat willen we een landelijke onderwaterhockey campagne lanceren: via verschillende kanalen (social media, radio, TV, etc.) brengen we onderwaterhockey aan het licht – dat gaat vast en zeker nieuwe leden opleveren! (voorjaar of nazomer 2022?)

Het mooie is dat we eigenlijk niks nieuws hoeven te maken: alle informatie is ergens in Nederland beschikbaar, we moeten er gewoon mee aan de slag! We hebben echter wel één of meerdere mensen nodig die dit op willen pakken. Daarom zoeken we mensen die willen helpen met: 

  • Verzamelen van beschikbare informatie
  • Herzien / bijschaven van promotiepakketten en beginnerscursus
  • Design
  • Media outreach (later)

Lijkt dit je wat? We horen het graag met een mailtje naar info@onderwaterhockey.nl. We zullen met een groepje geïnteresseerden verder afspreken hoe jullie het vorm willen geven.

Stamppot toernooi Amsterdam

Het stamppot toernooi komt er weer aan! Voor wie nog nooit hierbij is geweest, het stamppot toernooi is een laagdrempelige en gezellige middag onderwaterhockeyen. We sluiten de dag af met natuurlijk stamppot en een drankje in Manta’s clubhuis. Het zal plaatsvinden op zaterdag 22 januari in het Sloterparkbad in Amsterdam. Om in te schrijven of voor vragen mail naar owh@manta.nl (inschrijfgeld is €100 per team, eten is 7,50 p.p.)

Sportieve groet,
De Nederlandse Onderwaterhockey Commissie

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.