OPEN ELITE TRAINING STAGE IN BERCK; FRANKRIJK

OPEN ELITE TRAINING STAGE IN BERCK; FRANKRIJK

Gister, 5 april was er een flinke afvaardiging van de Nederlandse heren Elite in Berck, Frankrijk voor een hele berg trainingswedstrijden tegen de Franse Elite en Franse onder 23.

In totaal 8 wedstrijden waarvan 3 tegen de U23 en 5 tegen de Elite van Frankrijk stonden op het programma.

Enkele van de hockeyers herkenden het bad als dat waar ook Euroclubs een aantal jaar geleden gehouden is. Zoals altijd was het goed verzorgd en hingen er op verschillende plaatsen posters over onderwaterhockey, er was een barrière en signalering.

Op deze dag was ook de Franse U19 aanwezig: 25 man sterk waardoor nogmaals duidelijk werd dat we in Nederland op de goede weg zijn door in te zetten op een volledige keten van U19 – U23 – Elite zoals dat ook in veel andere landen bestaat. De doorstroom is duidelijk te zien, en de strategie is van jong tot oud hetzelfde met de variatie van de desbetreffende trainer.

De wedstrijden van de Nederlandse Elite verliepen wisselend. Met een aantal onervaren en zelfs nieuwe spelers was het in het begin zoeken en wennen aan de snelheid en het niveau van de Fransen. Fitheid, kracht en eenheid ontbraken en waren bij de Fransen overduidelijk meer aanwezig. Ook bodemtijd en puck bezit waren zaken waar aandacht op gevestigd werd.

Uiteindelijk werden alle wedstrijden tegen de Franse Elite verloren en was alleen de afsluitende wedstrijd erg ‘close’, tegen de U23 werden twee van de drie wedstrijden gewonnen.

Overall heeft de coach, Robert Jan Schipper, en het begeleidingsteam van deze stage, Andee Karrenbelt, een goed beeld kunnen vormen van de issues waar nog aan gewerkt zal moeten worden in de komende twee jaar op weg naar het WK.

Dit jaar nog zal er (waarschijnlijk) een open EK zijn in Servië waar een team zal deelnemen voornamelijk om ervaring op te doen op hoog niveau.

berck-sur-mer-2014-trainingstage

Teambespreking op het strand van Berck-sur-Mer

Geen reactie's

Geef een reactie