OWH MATERIAAL: WAT KOOP JE WAAR?

OWH MATERIAAL: WAT KOOP JE WAAR?

Er is nogal wat onderwaterhockey materiaal te koop via internet, alleen verschilt de kwaliteit en kosten per aanbieder aanzienlijk.

We maken even een grof onderscheid in twee typen spelers; recreanten en competitie spelers. Dit omdat we denken (aanname) dat hierin ook een ander budget mee kan spelen.

Welke aanbieders zijn er en wat voor type speler voorzien zij van materiaal?

(onderstaande lijst is in volledig willekeurige volgorde!)

CanAm Underwaterhockey Gear

Deze Amerikaan aan de Canadese grens is bijna een groothandel in onderwaterhockey materiaal. Veelal goedkoop materiaal met kortingen op grotere hoeveelheden.
Niet alle materialen zijn even netjes afgewerkt, maar voor startende spelers en verenigingen dé plek om materialen in te kopen.
Verder enkele zaken die tegen een goede prijs verder lastig te krijgen zijn zoals hielbanden, mask straps en natuurlijk de producent van de CanAm Uni2 puck; de puck die ook voor de competitie gebruikt wordt.

Klik hier om naar de CanAmUWHGear winkel te gaan

BentFish Design

Een winkel ooit gestart door een Engelse en een Nieuw-Zeelander, toen door alleen de Engelse, en nu door een Engelsman overgenomen. Hij is net begonnen met het produceren van materialen maar er is de grote verwachting dat dit binnen enkele maanden weer draait als vanouds.
De materialen te koop bij BentFish zijn een tikkeltje duurder, maar hebben als doelgroep ook een veeleisender groep, namelijk de topsporters. Er zijn ook enkele beginners sticks, en deze worden goedkoper maar nog steeds redelijk prijzig, aangeboden.
Een mooie winkel om eens rond te kijken als je het beginners niveau ontstegen bent en op zoek bent naar materiaal voor top prestaties.

Klik hier om naar de winkel van BentFish Desgn te gaan

BentFish USA

Een aftakking en de opvolger van Equal Puck, een dependance van de winkel in Engeland, maar wel met een eigen productie.

Klik hier om naar de BentFish USA winkel te gaan

Brussels Underwaterhockey Shop

De winkel van onze zuiderburen, voornamelijk bekend om de fiber vinnen. Deze hebben een hoge prijs, maar zijn licht en soepel in gebruik en een veelgekozen variant voor top-spelers als zij de volgende stap willen maken.
Verder hebben ze alles voor onderwater; van zwembroeken tot maskers en snorkels. Variabel in prijs en dus voor iedereen geschikt om eens te kijken.

Klik hier om naar de BUWH winkel te gaan

HockeySub France

De winkel waar bijna alle Franse hockeyers hun basis materialen vandaan halen. Ook verkopen ze hier vaak andere materialen door van andere producenten (denk aan Zuid-Afrikaanse handschoenen en BentFish sticks). Verder ook tassen en mogelijkheden voor groepskorting. Doelbakken en lesmateriaal (let op de taal!) zijn ook verkrijgbaar. Ook een winkel met een divers aanbod, zowel in kwaliteit als in prijs.

Klik hier om naar de HockeySub winkel te gaan

Tilburgse Onderwaterhockey Winkel

De meest lokale winkel van ze allemaal, gerund door Sven en Bjorg. Hier kun je materiaal vinden voor beginners met een lage drempel. Erg wisselend als het gaat om kwaliteit van de sticks en handschoenen, hoewel dit natuurlijk een persoonlijke voorkeur is. Deze winkel is voornamelijk voor startende onderwaterhockeyers.

Klik hier om naar de Tilburgse OWH winkel te gaan

MatMas onderwaterhockey vinnen

Deze stevige, duurzame fiber vinnen zijn, door jarenlange ervaring, nog steeds vernieuwend en investeren fors in constante verbetering van hun vinnen. De vinnen zijn, net als de Breiers, licht en wendbaar maar een stuk duurzamer. Ook zijn ze iets goedkoper dan de Breiers uit de BUWH shop, maar dat hangt ook af van de samenstelling van de vin.

Klik hier om naar de MatMas shop te gaan

SnorkelBattleExtreme

Deze aftakking van de BentFish shop is de grootste winkel het werelddeel Oceanië. Ze verkopen hoogwaardig materiaal met de bijbhorende prijs en hebben daarnaast een hoop leuke informatie, onder andere over trainingen en sticks, op hun website staan. Zeker een aanbeveling om eens langs te gaan.

Klik hier om de SnorkeBattleExtreme website te bezoeken

6AlAgua UWH Accessoires

Deze Colombiaan die in Spanje woont is begonnen met handschoenen (Bony gloves) maken. Hierna kwamen er ook tassen (made in Colombia) en sticks (genaamd Juggernaut).
Er is geen officiële website hoewel de eigenaar zelf aangeeft hier mee bezig te zijn, al een paar jaar. Voorlopig kun je hem alle vragen stellen en bestellingen plaatsen via zijn Facebook pagina.

Klik hier om naar de 6AlAgua Facebook pagina te gaan

NOB webshop

De Nederlandse Onderwatersport Webshop met een aantal basis materialen die voornamelijk gericht zijn op verenigingen en weinig op de individuele sporter (ook vanwege de verzendkosten).

Klik hier om naar de NOB Webshop te gaan

Mocht je nog opmerkingen of aanvullende websites hebben dan horen we dat graag en zullen we deze pagina zeker mee updaten! Neem contact op met promotie@onderwaterhockey.nl en laat het ons weten!

 

Puck-CanAm-Naked 2

Geen reactie's

Geef een reactie