PRIMA EERSTE WEDSTRIJDDAG U19 IN STELLENBOSCH (ZA)

U19 dames bij het zwembad in Stellenbosch

PRIMA EERSTE WEDSTRIJDDAG U19 IN STELLENBOSCH (ZA)

We moesten vroeg aan de bak, want om 8:00 uur was de eerste wedstrijd tegen Zuid Afrika. We hadden gelijk al een kleine tegenvaller,  want de auto stond in een garage. En om die garage uit te komen heb je personeel nodig. Die bleek nog op een oor te liggen toen wij om 6:00 uur opstonden. Dus zijn we gaan lopen, net als de Zuid Afrikanen die ook in het appartement zitten. De dames van  het U19 team gingen op weg, terwijl de Zuid Afrikanen nog bezig waren hun spullen te verzamelen. Maar de ZA’ers hadden een snellere weg gevonden en dus kwamen ze allemaal tegelijk aan bij het zwembad.

Vandaag is het iets koeler door een lichte bewolking. Het begin is dus al lekker. De eerste wedstrijd verloopt stroef en ZA komt voor te staan. Al snel  wordt het hierna gelijk en geeft Nederland een redelijke partij. De Zuid-Afrikaanse scheidsrechters doen hun best om professioneel te fluiten, maar ik vind dat ze meer tegen hun eigen team fluiten dan tegen Nederland. Al snel wordt het 1-3 doordat ze met de hand een puck uit het doel halen. De wedstrijd is daarna prima gelopen en we winnen uiteindelijk met 1-4.

De volgende wedstrijd loopt nog beter. Ze spelen tegen een lokaal team Gauteng geheten. Dit team wordt door onze oranje meiden ingemaakt met 0-4. Ook onze 14-jarigen doen het goed in het ZA-team. Ze spelen als de beste en trekken het hele team met zich mee.

De volgende wedstrijd tegen Zuid-Afrika-2 zie je toch dat het team vermoeider wordt. Komt het door de warmte en het luieren in de zon of zijn er andere zaken in het spel? We weten het niet. De partij liep geheel niet en Nederland verliest met 1-4. Het moet gezegd, Zuid Afrika had wel de sterkste opstelling opgesteld,

U19 dames bij het zwembad in Stellenbosch

U19 dames in Stellenboch, bij het zwembad

ook al was het maar het tweede team.

De volgende wedstrijd verloopt alweer wat beter. Tegenstander was het B-team van Gauteng en deze wedstrijd werd gewonnen met 2-4.  Maar de vermoeidheid slaat nu wel toe. De warmte en kleine pijntjes doen de rest. De wedstrijd hierna werd kansloos verloren met 8-0 en het team is geheel in mineur. De coaches Maria en Patrice doen hun best het team weer op te peppen en weer in stemming te brengen. Dat gebeurt al snel, want de zuid-afrikanen nodigen het team uit om ’s avonds samen te gaan eten. Afspraken worden gemaakt en ik begin de meiden naar het hotel te brengen, zodat er ook  nog wat gestudeerd kan worden door enkele pientere dames in het team.

De andere begeleiders blijven achter om onze 14-jarigen aan te moedigen, want die hebben nog een belangrijke wedstrijd. Deze wedstrijd is heel spannend en onze 14-jarigen voeren het team langzaam mee naar de overwinning. Nog nooit was een buitenlands team zo blij met de versterking uit Nederland. Helaas kan ik de uitslag niet ophoesten, doordat niemand na afloop van de wedstrijd daar even op lette…. Op naar de volgende wedstrijden!

Cees Bakx, uit Stellenbosch (Zuid-Afrika)

Geen reactie's

Geef een reactie