SELECTIETRAINING OPEN ELITE 2014

SELECTIETRAINING OPEN ELITE 2014

Vandaag was de eerste open selectietraining voor Open Elite, de klasse waar zowel heren als dames aan mee mogen doen maar waar voornamelijk heren te vinden zijn vanwege het fysieke verschil. daarnaast kunnen de dames in de klasse Dames Elite deelnemen tegen andere damesteams waardoor eigenlijk alle landen hiervoor kiezen.

Het programma bestond uit twee ‘natte’ blokken in het KNZB bad in Zeist. Er waren zo’n 24 deelnemers op de open training afgekomen waaronder een aantal nieuwe gezichten die vooral met het oog op de toekomst eens kwamen ervaren wat er voor nodig is om een selectie speler te worden.

Robert Jan Schipper, coach van de Open Elite heeft in samenspraak met Casper Teulings, bondscoach een aantal nieuwe basistoetredingseisen opgesteld voor selectiespelers zodat zij ook in de komende tijd (waarin uiteindelijk toegewerkt wordt naar het WK in 2016) actief kunnen blijven groeien op fysiek, technisch, tactisch en mentaal gebied.

Verder zijn er een aantal technische oefeningen die volbracht moeten worden zoals de STAR en de ‘Brent turn’ die hieronder in detail te vinden zijn.

 

STAR:

STAR-oefeningDe ‘Brent turn’, onderstaande is een filmpje:

Turn- Brento turn slow(b1)

Geen reactie's

Geef een reactie