U19 op Alternative World Games – Newport

U19 op Alternative World Games – Newport

Het vertrek en verblijf

Dinsdag 19 augustus was het zover. Na maanden van voorbereiding vertrekken 24 spelers en 5 begeleiders richting Wales in Engeland om daar mee te doen aan de World Alternative Games voor onder 19 jaar.

Om 6 uur ’s ochtends is de groep goed geluimd op weg  gegaan, om omstreeks 16 uur s ’middags aan te komen in de jeugdherberg. Dit verblijf blijkt een oud kasteel uit 1250. Binnen is alles authentiek, vloeren zijn scheef en versleten en de deuren kraken en piepen zoals in oude griezelfilms. Het eten smaakt verrassend goed en ook in de volgende dagen blijkt het (Engelse) ontbijt, lunchpakket en diner uitermate goed te smaken en wat nog belangrijkers is, er is meer dan voldoende om alle hongerige magen te stillen.

Het toernooi

Het toernooischema is enkele dagen voor het vertrek pas ontvangen en deze bleek enigszins teleurstellend. Slechts 4 jongensteams en 2 damesteam nemen deel. Er zat niets anders voor de Engelse organisatie op dan om de dames tegen de heren te laten spelen.  Wij zetten in ieder geval ons beste beentje voor en we zien dit echt als een voorbereidingsfase voor de echte opmaat naar het WK volgende jaar in Spanje.

De eerste dag wordt ’s morgens het zwembad verkend, s ’middags is de opening met een korte toespraak. De bodem van het zwembad blijkt spiegelglad en is slechts 2 meter diep. Een diepte die we ook gewend zijn in Zeist, dus dat kan in ons voordeel zijn.

Het toernooi start met Frankrijk tegen onze heren. De Fransen hadden een prachtig team van 10 uitermate afgetrainde spelers en onze heren moesten echt aan de bak. Ondanks dat ons U19-team goed speelde blijken de Fransen te sterk en een paar punten tot verbetering worden voor de coaches Coen en Johan duidelijk. Hieraan wordt de komende dagen aandacht besteed en geleidelijk zie je dat het team zich verbetert.

Elke dag waren er drie tot vier wedstrijden waarin een stevige strijd wordt geleverd en op zaterdag zijn de play offs. Uiteindelijk hebben onze heren de derde plaats en krijgen een bronzen plak. De dames kwamen op een 7e plaats.

Het eindfeest

Een vast onderdeel bij elke internationaal evenement is het eindfeest van het toernooi. Helaas hadden de Engelsen geen tijd of geld om dit te organiseren. De begeleiding bedacht daarom als alternatief een middeleeuwse verkleedpartij met bourgondisch buffet, waarbij natuurlijk met de handen werd gegeten. Tijdens de maaltijd was er een monnik om voor het entertainment te zorgen,  en ook Johan en Coen deden tot groot genoegen van de aanwezigen een duit in het zakje. Zij lieten de, vanwege hun leeftijd, afscheidnemende spelers onder luid gejuich en gejoel tot ridder slaan. Het feest ging door tot in de late uurtjes.

De volgende dag werd de terugreis aanvaard en na een paar kleine onverwachte routewijzigingen kwamen we op tijd bij de trein aan. Om 20.30 uur arriveerden we weer bij het Argonauta clubhuis alwaar alle ouders stonden te wachten om hun zoon of dochter weer in de armen te sluiten.

Newport Wales compilatiefoto

 

Geen reactie's

Geef een reactie