VOORBEREIDING JEUGDSELECTIES OP TOERNOOI WALES

VOORBEREIDING JEUGDSELECTIES OP TOERNOOI WALES

Door: Cees Bakx
Zoals jullie, trouwe lezers en lezeressen, reeds moeten weten gaan we met twee jeugd selecties, jongens en meisjes, naar het Internationale Jeugd Toernooi voor landen-teams welke plaatsvindt van 27 t/m 30 juli in Newport, Wales. In de aanloop van het toernooi is het natuurlijk logisch dat je probeert zoveel mogelijk nog met elkaar samen te trainen en te spelen. Dat gebeurde dan ook afgelopen zaterdag 19 juni bij Argonauta. Deze vereniging was zo vriendelijk om hun clubhuis en een gedeelte van hun zwembad ter beschikking te stellen van onze aankomende jeugdselectie. Natuurlijk hebben we daar dan ook gretig gebruik van gemaakt zodat we bijna voltallig om 16:00 uur bij Argonauta voor de deur stonden. Tijdens de voorbesprekingen werd er ook een rondje huishoudelijke mededelingen gedaan waaronder het bericht dat de kledingsponsor, die aanvankelijk zwemkleding en trainingspak zou sponsoren, om persoonlijke redenen zich heeft moeten terugtrekken. Dat is natuurlijk wel een teleurstelling maar is niet onoverkomelijk. Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een oplossing dus misschien dat dit nog wat gaat opleveren.
Daarnaast heeft het NOB voorgesteld om opnames te maken en deze dagelijks met verslagen en interviews op www.onderwatersport.tv te gaan publiceren. Wij vinden natuurlijk een zeer goed idee en omarmen dit bijzondere initiatief dus van harte. Dus kijk in die week als je zin en tijd hebt eens naar deze site en probeer zo de verrichtingen van onze jeugd te volgen.
Na de voorbespreking ging de gehele groep snel naar de kleedkamers waarna spoedig allen aan de waterrand klaar stonden. Wijnand Post en Maria Callado hadden een uitgekiend trainingsschema al via de mail naar ieder opgestuurd dus globaal wist iedereen wat ze gingen doen. Baantjes trekken, puck training en tactiek oefeningen, alles kwam in dat uur aan bot. Daarna was het oefenen in trainingspartijtjes waarbij een aantal spelers van Argonauta zich graag als sparring partner lieten gebruiken. Uiteraard ging nog niet alles geheel vlekkeloos en konden de spelers hier en daar nog wel wat advies gebruiken. Dat resultaten niet geheel uitbleven bleek wel op het Astacus toernooi de volgende dag waar enkele van de selectie voor hun eigen team moesten uitkomen. De combinaties liepen daar aanmerkelijk beter dan de vorige dag zodat er op sommige momenten lustig op doel geschoten werd.
Bij de afsluitende nabesprekingen werden nog wat huiswerk aan onze jeugdige spelers meegegeven en vooral het advies om ook je zomervakantie te blijven doortrainen. Zo hopen we dat ze optimaal in conditie te blijven en dat ze dadelijk klaar zijn voor het grote werk op het toernooi.

Geen reactie's

Geef een reactie