WK Spanje, blog 3

WK Spanje, blog 3

Weer even een bericht uit het zonnige Spanje. Er wordt veel verspreid via Facebook, dus de meesten zijn vast wel op de hoogte.

Dinsdag 11 augustus

Het was een zware dag voor alle teams. De U19 heren verloren in de ochtend van Canada. Ook de wedstrijd die later op de dag werd gespeeld, wisten ze niet tot een goed einde te brengen.

Voor de U19 dames waren ook Frankrijk en New Zealand te sterk. Ondanks dat ze goed speelden tegen de Fransen en zelfs op voorsprong kwamen, konden ze het niet vasthouden en verloren ze deze wedstrijd ook. New Zealand was echt van een andere klassen en hier kregen ze dan ook flink van om de oren.

Gelukkig was er ook nog een winstpartij van onze U23 dames. Zij wisten nipt te winnen van Spanje met 4-3.

Uitslagen 11 augustus:

U19 Men            Australia    –    Nederland     3-0

U19 Women      Nederland    –   France         2-8

U23 Women      Nederland    –   Spain          4-3

U19 Men             Colombia    –   Nederland    8-1

U19 Women      New Zealand   –   Nederland   17-0

 


Woensdag 12 augustus

De laatste dag van de Round Robin! De U23 dames maakten er een spannende dag van. Ze wonnen beide wedstrijden met een nipte overwinning. Dit betekende dat de balans opgemaakt kon worden. Na veel gebel kwam in de avond het verlossende woord: U23 dames zijn geëindigd op de 1e plaats. Echt super gedaan door onze U23 meiden!

Ook vandaag kon de U19 dames niet winnen, al was het een spannende pot. Helaas moeten ze het verder doen zonder hun nummer zes, Oxana Sijffers, door een flinke oorontsteking.

De U19 heren wisten vandaag ook geen punten meer te pakken. Toch waren het spannende wedstrijden. De voorrondes zitten er dus op en begint morgen het echte werk!

 

Uitslagen woensdag 12 augustus:

U23 Women        Australia    –    Nederland        1-2

U19 Men              Nederland   –    France              1-4

U19 Women        Nederland    –   Canada            2-4

U23 Women       Nederland    –    Turkey            3-2

U19 Men              Nederland    –    South Africa    2-4

 

Donderdag 13 augustus

Vanaf vandaag gaat het echt om de punten!

De U19 dames zijn geëindigd op de achtste en laatste plaats. Dit betekende dat zij in de kruisfinale uitkomen  tegen nummer 1, South-Africa.  In de middag kwamen ze Great-Britain tegen. Winst zou betekenen dat ze vrijdag nog kans maken op de 5 of 6e plek. Helaas, beide wedstrijden werden verloren en vrijdag ze spelen om de 7e of 8e plaats.

De U19 heren speelden twee mooie potten, maar wisten beiden niet te winnen. Ook zij spelen vrijdag om de 7e of 8e plaats.

Omdat de U23 dames als 1e waren geëindigd in de Round Robin, speelden zij tegen de nummer acht, Canada. Met groot gemak wonnen onze Leeuwinnen deze wedstrijd met 13-0. Dit betekent dat ze vrijdag met Australie gaan uitvechten wie er zaterdag de finale speelt voor de 1e of 2e plaats.

Uitslagen donderdag 13 augustus:

U19 Women        South Africa     –     Nederland        13-0

U19 Men              France               –     Nederland         6-0

U23 Women        Nederland       –      Canada               13-0

U19 Women        Nederland       –       Great Britain     0-10

U19 Men              Australië         –      Nederland            5-0

 

Vrijdag 14 augustus
Vandaag speelden de U19 dames als eersten. Ondanks de voorsprong, en hun enorme inzet, lukte het niet te winnen. Hierdoor eindigde dit jonge team op een laatste 8e plaats. We kunnen, denk ik, wel aannemen dat ze ontzettend veel hebben geleerd van dit toernooi.

Na deze dames waren de heren aan de beurt. Ze speelden tegen Italië. Het werd een spannende pot! Eén seconde voor eindtijd werd er een strafpuck gegeven, waardoor het op een gelijke stand kwam. De wedstrijd werd verlengd met twee keer 5 minuten. In deze verlenging scoorde Italië slechts 1 doelpunt. Genoeg om met de winst aan de haal te gaan. Onze U19 heren eindigden op de 8e plaats van de 10 teams.

Aan het einde van de middag zijn de U23 dames aan de bak gegaan tegen Australië. De winnaar speelt zaterdag de finale om het goud. De tribune zat vol met alle trouwe oranje supporters die uit volle borst de meiden toejuichten. Ze maakten er een spannende pot van, kwamen zelfs nog op achterstand te staan. Toch lieten de meiden zichzelf niet kennen en knokten zichzelf naar de overwinning. Op het moment dat het eindsignaal klinkt, gaat alles dat oranje is gekleurd uit zijn dak. Met de 4-3 overwinning staan de meiden zaterdagmiddag in de finale en dit betekent dat ze in ieder geval zijn verzekerd van een podiumplaats.

Uitslagen vrijdag 14 augustus:

U19 Women      Nederland    –    Australië         4-5

U19 Men            Italië             –     Nederland      3-2

U23 Women     Nederland    –    Australië         4-3

 

 

Door: Patrice Sijffers en Cees Bakx

U23_Spanje_2015_halve_finale4

Geen reactie's

Geef een reactie