Zappsport Onderwaterhockey

Zappsport Onderwaterhockey

Wij (Lisa, Gijs en Nicole) hebben 11 januari 2022 opnames gehad voor het NPO programma Zappsport in het Optisport zwembad Doelum in Renkum. Dit keer stond de sport onderwaterhockey op de planning.

We kwamen vol enthousiasme en gezonde spanning het zwembad binnen lopen. Het team van Zappsport ontving ons hartelijk met een lekkere lunch en een gezellige babbel.

Daarna hebben wij het zwembad gereed gemaakt, de spullen neergezet en konden de opnames beginnen. Gijs en Nicole hebben de sport gepresenteerd aan de presentatoren Britt Dekker en Ron Boszhard en de acht kinderen van basisschool Airborne uit Renkum. Het was voor alle kinderen de eerste keer dat zij ooit onderwaterhockey speelden. Lisa heeft haar bijdrage geleverd met het scheidsen van de wedstrijd.

We zijn begonnen met een training die we van te voren hadden opgezet (inzwemmen, naar de bodem duiken, snorkelen, met de puck wat oefeningen doen, enz.). Hierbij hadden de kinderen al snel de smaak te pakken. Alle kinderen deden enthousiast en gemotiveerd mee.

Na de training volgde de wedstrijd, waarbij de jongens tegen de meiden streden. De wedstrijd duurde twee keer vijf minuten. In de eerste helft bleken de jongens een sterkte tegenstander te zijn en scoorden ze al snel een paar doelpunten. Na de rust pakten de meiden de draad weer op en lieten zij ook even zien dat zij er wat van konden.

Na de wedstrijd ontving het winnende team de Zappsport trofee. Als afsluiter hebben wij medailles gekregen en iedereen bedankt voor de leuke dag. Het was een lange dag, maar zeer de moeite waard. Wij hopen hierdoor nieuwe, enthousiaste onderwaterhockeyers erbij te krijgen!

Wil je weten wie de wedstrijd gewonnen heeft? Kijk dan de aflevering terug via de website van Zappsport, YouTube of NPO gemist.

Groetjes van Lisa, Gijs en Nicole

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.